Investeer
Webshop
Investeer
Webshop
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -

Chateau Amsterdam

Chateau Amsterdam is een urban winery en een modern familiebedrijf. Gestart door vader en zoon in 2017. We produceren moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Door de druiven vanuit heel Europa naar Amsterdam te brengen, maken we wijn in de stad vóór de stad. De wijnen verkopen we online, in verschillende winkels en horecazaken en natuurlijk in ons eigen proeflokaal en restaurant.

Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Event & customer relations stage

Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) evenementen die samen met ons de ervaring van groepsboekingen voor B2B en B2C wil optimaliseren. Wil jij leren terwijl je meewerkt in een groeiend bedrijf dat wijn produceert in de stad? Leer alles over wijnmaken, evenementenacquisitie en klantenservice tegelijkertijd.

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Bedrijfsleider

Chateau Amsterdam zoekt een Senior Bedrijfsleider voor het restaurant (exclusief keuken), het proeflokaal, de winkel, de wijnbar, het terras en (eigen) evenementen. De primaire opdracht van de bedrijfsleider is om onze hospitality soepel en op niveau te organiseren, en de Chateau Amsterdam experience voor gasten te kunnen borgen. De secundaire opdracht is om commercieel mee te zoeken naar kansen en een actieve rol te spelen in de groei van deze bedrijfstak (zoals meer dagen open zijn).

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Marketing internship

We zijn op zoek naar een hands on, wijnliefhebbende en ambitieuze stagiair die ons team voor een paar maanden komt versterken. Wees niet bang om te solliciteren!

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Bedieningsmedewerker

Stroomt er gastvrijheid en energie door je lichaam? Wil jij je kennis van wijn graag overbrengen aan anderen en er zelf ook meer over leren?

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Ko

Keukenmedewerker

Heb jij een passie voor eten en het bereiden er van? Je komt te werken in een open keuken in nauwe samenwerking met de andere chefs en bediening.

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Sommelier

Als Sommelier/Professional wine pourer bij Chateau Amsterdam sta je in het middelpunt van het wijnmaakproces. Je schenkt verschillende huisgemaakte wijnen in de glazen van de gasten tijdens een proeverij in de tasting room en praat over alles wat met wijn te maken heeft om de gast hun wijnervaring te optimaliseren.

Solliciteer
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Werken bij

Chef de partie

Je werkt graag in een open keuken in nauwe samenwerking met andere chefs en bediening én gastvrijheid stroomt door je lichaam?

Solliciteer
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - Charles
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - jvh_soft_opening-15-1
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - joey
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - kopie-van-chateau_bottelen-17
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - _dsc4683-2
Loading...
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room - ch-111

Event & customer relations stage

OPDRACHT
Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) evenementen die samen met ons de ervaring van groepsboekingen voor B2B en B2C wil optimaliseren. Wil jij leren terwijl je meewerkt in een groeiend bedrijf dat wijn produceert in de stad? Leer alles over wijnmaken, evenementenacquisitie en klantenservice tegelijkertijd. Wij bieden een leuke en interessante werkomgeving. Wij zoeken een hands-on, wijnliefhebbende en ambitieuze stagiair(e) die ons team voor een paar maanden komt versterken, beginnend in september.

Je ondersteunt het hospitality-team bij het uitvoeren en verbeteren van:

  • Het verwerken van evenementaanvragen, offertes, acquisitie, planning en after-sales
  • Facturering voor evenementen
  • Rapportage over de opbrengst van evenementen en het bijhouden van een overzicht van lopende en geplande aanvragen
  • Communicatie met het operationele team voor relevante evenementen
  • Het up-to-date houden van de POS (lightspeed) en boekhoudsoftware (Exact) voor evenementen
  • Het voorbereiden en helpen uitvoeren van eigen evenementen (bottelfeest, fete des amis, oogstfeest)
  • Dagelijkse ondersteuning van klantenservice.

Als stagiair(e) hoef je deze taken niet zelfstandig uit te voeren, maar ondersteun je ons hospitality-team bij de productie en uitvoering, terwijl je toegang hebt tot professionals in hun vakgebied van wie je veel kunt leren.

ERVARING & SKILLS

  • Je studeert evenementenmanagement, hotelschool, bedrijfskunde of iets vergelijkbaars (WO of HBO)
  • Je bent enthousiast over wijn, gastvrijheid en evenementen en hebt een hands-on mentaliteit
  • Je bent ambitieus en leergierig op het gebied van evenementen en gastvrijheid binnen een startup-scaleup bedrijf
  • Je werkt graag in een klein team en kunt goed samenwerken met verschillende persoonlijkheden
  • Je kunt voldoen aan onze 4 organisatorische principes: beslissingen nemen met een open hart, innovatie is pionieren, haast je langzaam en samen staan we sterk
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 4 maanden (fulltime) en om samen met ons te werken in ons wijnkasteel in Amsterdam Noord
  • Je kunt Nederlands spreken en schrijven, maar je Engels is bijna net zo goed.

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een enthousiast team van gedreven collega’s met veel ruimte voor vrijheid en ondernemerschap.
  • Een gloednieuwe, inspirerende werkplek in Amsterdam Noord, pal boven onze wijnmakerij.
  • Veel leermogelijkheden in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf.
  • Teamborrels op donderdag in onze wijnbar.
  • En natuurlijk een stagevergoeding.

SOLLICITEREN?
Iedereen is welkom om te solliciteren. Dus ben je enthousiast over deze stage en onze organisatie en wil je meedoen? Ga je gang en solliciteer! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedrijfsleider

CHATEAU AMSTERDAM
Chateau Amsterdam bestaat sinds 2018 en heeft de ambitie om in 2025 een top-5 wijnmerk in NL te zijn. Chateau is een horecalocatie en wijnmakerij in 1. Haar kerntaken zijn: wijn maken, wijn verkopen en hospitality (proeflokaal, restaurant en winkel). In Nederland produceert Chateau 15% van de nationale wijnplas en verkopen we 200.000 flessen per jaar. Vanaf 2025 wil Chateau ook in het buitenland actief zijn.

OPDRACHT
De primaire opdracht van de bedrijfsleider is om onze hospitality soepel en op niveau te organiseren, en de Chateau experience voor gasten te kunnen borgen. De secundaire opdracht is om commercieel mee te zoeken naar kansen en een actieve rol te spelen in de groei van deze bedrijfstak (zoals meer dagen open zijn). Je bent eindverantwoordelijk voor: restaurant (exclusief keuken), het proeflokaal, de winkel, de wijnbar, het terras en (eigen en derden) evenementen.

NIVEAU: SENIOR
We zoeken een ondernemend iemand die de functie op senior niveau kan uitvoeren, en zelf ook mee op de vloer wil staan; potentieel geïnteresseerd is om een partnership aan te gaan.

PLEK IN DE ORGANISATIE
Je rapporteert aan de directeur, en bent verantwoordelijk voor al het personeel op de vloer (zowel recruitment als aansturing) m.u.v. de keuken. Je organiseert een aantal assistent bedrijfsleiders om je heen met het oog op de continuïteit. Je geeft leiding aan de backoffice als het gaat om personeelszaken en klantenservice voor de hele divisie. Je maakt deel uit van de staff van Chateau Amsterdam die eens per 3 weken bij elkaar komen om de Chateau overall doelstellingen en resultaten te bespreken (hospitality wordt onder andere ondersteund door marketing, finops en facility). Je bent samen met de Chef verantwoordelijk voor het eindresultaat van de horeca-divisie.

VERANTWOORDELIJKHEDEN

  • Aannemen, organiseren/roosteren en trainen van personeel
  • Omzet & marge bewaking; voorraad & inventaris management
  • Conceptualiseren en bewaken van het serviceniveau en de producten/diensten/inrichting i.s.m. de directeur en de chef
  • Inrichten van processen en systemen i.s.m. de FinOps manager t.b.v. het efficiënt opereren van de vloer
  • Gastheer en gezicht op de vloer voor vaste gasten

CULTUREEL PROFIEL
Chateau Amsterdam verwacht van haar medewerkers de volgende eigenschappen:

  • Geïnspireerd/inspirerend op zijn of haar vak
  • Focus op de termijndoelen: Chateau gaat naar de maan -en jij zit in de raket
  • Neemt kennis van de 4 organiserende principes en doet deze waarden eer aan:
    – Maak beslissingen met een open hart
    – Innoveren is pionieren
    – Haast je langzaam
    – Samen staan we sterk
  • Communiceert helder, werkt gedisciplineerd en gedraagt zich professioneel
  • Heeft plezier in zijn of haar werk en weet dat over te brengen op anderen in de organisatie

ERVARING /SKILLS

  • Je hebt een ondernemersgeest en je weet wat nodig is om de operationele kant van een bedrijf te stroomlijnen en te laten groeien
  • Je hebt ervaring met het runnen van een groot mid-level /high-end horecazaak,
    vergelijkbaar met de consumentenervaring van de Plantage, Goudfazant, etc.
  • Je hebt ervaring met het beoordelen van financiële rapportages en de opties die hieruit voortvloeien
  • Je hebt enige ervaring met personeelszaken
  • Je bent ambitieus en gedreven om doelen te halen; executie is alles
  • Je bent sociaal vaardig en kan goed met verschillende persoonlijkheden omgaan
  • Je bent een fantastische gastheer of gastvrouw; en mega gedisciplineerd
  • Flexibel en stressbestendig om door de groeistuipen van start-up naar scale-up heen te kunnen laveren

WAT BIEDEN WIJ

  • Marktconform salaris, passend bij kennis en ervaring
  • 25 vakantiedagen
  • Reiskosten vergoeding buiten Amsterdam
  • Fooi
  • Potentieel partnership
  • Afhankelijk van in dienst of factureren: CAO horeca en pensioen

Marketing stage

OPDRACHT

Wij zijn op zoek naar een marketing stagiair om samen met ons te werken aan de groei van het merk Chateau Amsterdam.

Wil je leren terwijl je samenwerkt met een groeiend bedrijf dat wijn maakt in de stad? Leer alles wat er komt kijken bij het maken van wijn en bouw tegelijkertijd aan een merk. Wij bieden een leuke en interessante plek om te werken en te leren.

We zijn op zoek naar een hands on, wijnliefhebbende en ambitieuze stagiair die ons team voor een paar maanden komt versterken; beginnend in juni, op zijn laatst 1 september.

Het ondersteunen van het marketing & sales team in:

  • Online marketing & communicatie zoals nieuwsbrieven & website
  •  Promotiemateriaal voor onze verkoopkanalen
  • Social media strategie & beheer
  • Merk activaties, bijv. bij branded events

Als stagiair wordt niet van je verwacht dat je deze taken alleen uitvoert, maar ondersteun je ons marketingteam bij de productie en uitvoering, terwijl je toegang hebt tot professionals in hun vakgebied van wie je veel kunt leren.

ERVARING & SKILLS

  • Je studeert marketing, communicatie, digitale marketing, bedrijfskunde of iets vergelijkbaars (WO of HBO)
  • Je bent enthousiast over consumentenmerken, hospitality, digitale media en hebt een creatieve, maar hands on mindset.
  • Je bent ambitieus en wil graag leren over marketing binnen een startup-scaleup bedrijf.
  • Je werkt graag in een klein team en kunt goed samenwerken met verschillende persoonlijkheden.
  • Je bent in staat om onze 4 organisatieprincipes na te leven: beslissingen nemen met een open hart, innoveren is pionieren, langzaam opschieten en samen staan we sterk.
  • Je bent beschikbaar voor minimaal 4 maanden (fulltime), en om samen met ons te werken in ons wijnkasteel in Amsterdam Noord.
  • Je kunt Nederlands spreken en schrijven. Je Engels is bijna net zo goed.

WAT BIEDEN WIJ?

  •  Een enthousiast team van gedreven collega’s met veel ruimte voor vrijheid en ondernemerschap.
  • Een gloednieuwe, inspirerende werkplek in Amsterdam Noord, pal boven onze wijnmakerij.
  • Veel leermogelijkheden in een snelgroeiend, dynamisch bedrijf.
  • Teamborrels op donderdag in onze wijnbar.
  • En natuurlijk een stagevergoeding.

SOLLICITEREN?

Iedereen is welkom om te solliciteren. Bij Chateau Amsterdam verwelkomen we iedereen met evenveel enthousiasme – ongeacht ras, kleur, leeftijd, geslacht, seksuele geaardheid, nationaliteit, handicap of veteranenstatus. Dus ben je enthousiast over deze stage en onze organisatie en wil je meedoen? Ga je gang en solliciteer! We nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Bedieningsmedewerker Restaurant

OPDRACHT

Als bedieningsmedewerker in het restaurant van Chateau, sta je middenin het wijnmaak proces. Je schenkt de wijnen direct vanuit het vat in de glazen van de gast. Daarbij serveer je een wisselend aanbod van modern-Italiaanse gerechten, verantwoord en met liefde gemaakt om te passen bij de wijn in het glas.

Jij bent enthousiast en wil je kennis van wijn graag overbrengen aan anderen en er zelf ook meer over leren. Je werkt in een team in nauwe samenwerking met de chefs, shop manager en horeca managers. Gastvrijheid stroomt bij jou door je lichaam en aan energie geen gebrek. Jij loopt gerust op een dag 20 x door de hele winery.

ERVARING & SKILLS

  • Interesse in wijn, kennis is welkom maar niet vereist
  • Ervaring in de horeca is een pré maar geen must, plezier wel!
  • Flexibel qua werkdagen en tijden, voornamelijk weekenddagen
  • Je bent gastvrij, gastgericht en gemotiveerd om mensen hun verwachtingen te overtreffen

Junior keukenmedewerker

OPDRACHT

Als junior keuken medewerker in het restaurant van Chateau Amsterdam, ben je onderdeel van het dynamische keukenteam dat het eten verzorgd voor het restaurant en proeverij. Het menu is een wisselend aanbod van Italiaanse gerechten, verantwoord en met liefde gemaakt om te passen bij de wijn in het glas.

Je werkt in een open keuken in nauwe samenwerking met de andere chefs en bediening. Gastvrijheid stroomt bij jou door je lichaam en aan energie geen gebrek.

Het is mogelijk om zowel op freelance basis als op contract basis te werken. We bieden een riant salaris in verhouding tot ervaring en de markt in een professionele maar leuke werkomgeving.

ERVARING & SKILLS

  • Ervaring geen must maar wel een pre! Passie voor eten is belangrijk
  • Flexibel qua werkdagen en tijden, minimaal 1 dag per week
  • Gastvrij en gastgericht
  • Beheersing van de Nederlandse of Engelse taal

Sommelier

OPDRACHT

Als Sommelier/Professional wine pourer bij Chateau Amsterdam sta je in het middelpunt van het wijnmaakproces. Je schenkt verschillende huisgemaakte wijnen in de glazen van de gasten tijdens een proeverij in de tasting room en praat over alles wat met wijn te maken heeft om de gast hun wijnervaring te optimaliseren. Daarnaast serveer je een gevarieerde selectie heerlijke mediterrane snacks om de wijn in hun glas aan te vullen.

Je hebt enthousiasme en de wens om je kennis van wijn te delen met anderen, terwijl je ook je eigen begrip vergroot. Je werkt als onderdeel van een team in nauwe samenwerking met de tasting room manager, andere collega’s die van wijn houden en de hospitality manager. Gastvrijheid stroomt door je aderen en je hebt een overvloed aan energie.

ERVARING & SKILLS

Zorgen dat de proefruimte te allen tijde optimaal functioneert en gasten voorzien van de ultieme gastvrijheid en wijnervaring
Assisteren van gasten bij het selecteren van de juiste wijnen door het aanbieden van proeverijen en gepersonaliseerd, toegankelijk advies

WAT BIEDEN WIJ?

  • Een unieke werkomgeving, bij een stadse wijnmaker
  • Een functie binnen een jong bedrijf dat snel groeit, met ruimte voor persoonlijke groei
  • Een competitief salaris en een goed glas wijn
  • Flexibiliteit – werk één of meerdere dagen, alles is mogelijk

FUNCTIEVEREISTEN & PROFIEL

  • Kennis van wijn en ervaring in een vergelijkbare functie
  • Ervaring in de horecabranche – passie is essentieel
  • Flexibel wat betreft werkdagen en -uren, voornamelijk in het weekend
  • Je bent gastvrij, klantgericht en gemotiveerd om de verwachtingen van mensen te overtreffen

Chef de partie

OPDRACHT

Als zelfstandig werkend kok in het restaurant van Chateau Amsterdam, ben je onderdeel van het dynamische keukenteam dat het eten verzorgd voor het restaurant en proeverij. Het menu is een wisselend aanbod van Italiaanse gerechten, verantwoord en met liefde gemaakt om te passen bij de wijn in het glas.

Je werkt in een open keuken in nauwe samenwerking met de andere chefs en bediening. Gastvrijheid stroomt bij jou door je lichaam en aan energie geen gebrek.

Het is mogelijk om zowel op freelance basis als op contract basis te werken. We bieden een riant salaris in verhouding tot ervaring en de markt in een professionele maar leuke werkomgeving.

ERVARING & SKILLS

  • Ervaring als zelfstandig werkend kok in een soortgelijke omgeving
  • Flexibel qua werkdagen en tijden, minimaal 1 dag per week
  • Kennis van HACCP en voedselveiligheid
  • Gastvrij en gastgericht
  • Beheersing van de Nederlandse of Engelse taal

Team Chateau Amsterdam

Een groep pioniers, met de wortels in het zuiden des lands, hebben net als de druifjes de weg naar Amsterdam gevonden. Sommigen verbonden door bloed, anderen door wijn maar in ieder geval opererend als één familie en een bedrijfsfilosofie hanterend waarin vier waarden centraal staan:

  • Haast je langzaam: ben aandachtig, durf keuzes te maken, ben geduldig
  • Maak beslissingen met een open hart: ben eerlijk over je intenties naar jezelf en anderen
  • Pionieren is improviseren; laat je niet ontmoedigen, maar blijf doorgaan en vraag anderen mee te denken
  • Samen kunnen we alles; kwetsbaar zijn is een kracht en we ontwerpen voor meer dan 1 generatie

Duurzaamheid staat bij ons hoog in het vaandel, wij zijn onder de indruk van de Netflix documentaire ‘Our Planet‘ en wij laten ons dan ook dankbaar inspireren door Sir David Attenborough voor een duurzamere wereld.

Open vacancy

OPDRACHT

Chateau Amsterdam is an urban winery, founded by father and son in 2017. Chateau produces modern and classic wines together with grape farmers from all over Europe. By transporting the grapes from European vineyards to Amsterdam, we bring the craftsmanship of winemaking closer to the urban communities. In Amsterdam Noord you will find our winery, tasting room, restaurant and shop. And we also sell our wines online and in multiple stores and restaurants across the country.

Do you feel like joining our never-boring company, but your favorite vacancy is not up yet? We are a fast growing team and therefore always looking for new talent. So go ahead and wow us with your open application!

Same goes for internships: are you looking for a place to do your internship or to graduate? We offer internships for a minimum period of 5 months.

At Chateau, we welcome everyone with equal enthusiasm – So we’re looking forward to hearing from you!

ERVARING & SKILLS

You are able to live up to our 4 organisational principles: making decisions with an open heart, innovating is pioneering, hurry slowly and together we stand strong.

Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -

Tot in Noord!

ONZE WIJN EN COOKIE COMBINATIE

Om jou de best mogelijke ervaring te geven gebruiken we cookies. Deze helpen je om: te zorgen dat je niet steeds dezelfde informatie in hoeft te vullen, je een soepelere ervaring te geven, inhoud te personaliseren op basis van je interesses en je voorkeuren te beheren.

Functionele cookies:

Deze zijn nodig voor een werkende site. Denk hierbij aan het kijken van onze Youtube videos, of het boeken van een tafel in ons proeflokaal of restaurant. Ook onthouden we zo je cookie voorkeuren zodat je deze volgende keer niet weer hoeft in te vullen.

Aanvullende cookies

Deze gebruiken we om te leren, we doen kennis op om jouw ervaring iedere dag een beetje beter te maken. We analyseren onze site bijvoorbeeld door te kijken welke pagina’s beter bezocht worden dan anderen. Ook gebruiken we analytische cookies om je taalvoorkeur op de juiste manier op te slaan.

Deze laatste gebruiken we voor marketingdoeleinden. Zo kunnen we je aanbiedingen sturen die in het verlengde van je interesse liggen. Denk hierbij aan gepersonaliseerde nieuwsbrieven of interessante gepersonaliseerde aanbiedingen.

Nieuwe Zonen

Shop onze nieuwe wijnen en vind jouw sappige favoriet!