De Wijnen
Agenda
Partnerships
De Wijnen
Agenda
Partnerships
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -

Hoe het allemaal begon

Op zijn vijftiende kwam Remy thuis van school, er stonden 3 geblindeerde flessen wijn op de eettafel met een proefnotitie-vel ernaast en zijn naam erop. Daar is het allemaal begonnen. Typisch gevalletje: ‘met de paplepel’. Jaren verder toen Mozes maar niet bij de berg kwam is er besloten de berg naar Mozes te halen. Eerst vond zoon Remy een oude fabriekshal van 1.500 m2 aan de oevers van het IJ in Amsterdam, toen ging vader Jos stage lopen bij een bekende Italiaanse wijnmaker (Alois Lageder). De eerste 5.000 wijnen werden in 2018 gebotteld, gelabeld en gekurkt – en de rest is geschiedenis.

Waar komen de druiven dan vandaan?

Wij werken alleen met fruit van zorgvuldig geselecteerde partners door heel Europa. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Over de jaren zijn onze boeren deel geworden van de Chateau familie. Samen bepalen we een aantal zaken: hoe gaan we snoeien, hoe verzorgen we het land en wanneer gaan we oogsten. Met de timing van de pluk bepaal je namelijk de hoeveelheid suikers, zuren en smaken en aroma’s die de druif meegeeft aan de wijn.

Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -

De keuze voor duurzaamheid

Als modern bedrijf vormt duurzaamheid de kern van al onze keuzes. Transparantie is hierbij essentieel. Sinds 2023 zijn we SKAL gecertificeerd. Dat betekent dat we wijnen kunnen produceren met het label ‘organic’. Vanaf 2024 brengen we dan ook de eerste biologische wijnen op de markt. Ons doel is om in 2025 geheel over te zijn. Onze flessen hebben al een tijd een nieuwe verpakking: lichtgewicht eco-glas, gerecycled papier, kurken met een co2 negatieve uitstoot en licht materiaal aan schroefdoppen; sleeves hebben we nooit gebruikt. Ons grote gele gebouw zit vol met zonnepanelen, waardoor we 100% op zonnestroom draaien.

Afval bestaat niet

Bij onze productie hanteren we trots het zero-waste principe, waarbij we elk restant benutten met een vleugje creativiteit en samenwerking. Samen met Oedipus brouwen we een uniek bier uit schillen en pitjes, terwijl The Stillery zich ontfermt over de restanten om er een verfijnde grappa van te maken. Uiteraard creëren we ook onze eigen sprankelende Piquette d’Amsterdam.

En wat er dan nog overblijft, geven we aan de lokale varkensboer van Buitengewone Varkens in Amsterdam-Noord. Zo sluiten we niet alleen onze productie in stijl af, maar zorgen we er ook voor dat elk element van ons proces een bijdrage levert aan een circulaire en smaakvolle toekomst.

Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -
Chateau Amsterdam - urban winery and tasting room -

Tot in Noord!

ONZE WIJN EN COOKIE COMBINATIE

Om jou de best mogelijke ervaring te geven gebruiken we cookies. Deze helpen je om: te zorgen dat je niet steeds dezelfde informatie in hoeft te vullen, je een soepelere ervaring te geven, inhoud te personaliseren op basis van je interesses en je voorkeuren te beheren.

Functionele cookies:

Deze zijn nodig voor een werkende site. Denk hierbij aan het kijken van onze Youtube videos, of het boeken van een tafel in ons proeflokaal of restaurant. Ook onthouden we zo je cookie voorkeuren zodat je deze volgende keer niet weer hoeft in te vullen.

Aanvullende cookies

Deze gebruiken we om te leren, we doen kennis op om jouw ervaring iedere dag een beetje beter te maken. We analyseren onze site bijvoorbeeld door te kijken welke pagina’s beter bezocht worden dan anderen. Ook gebruiken we analytische cookies om je taalvoorkeur op de juiste manier op te slaan.

Deze laatste gebruiken we voor marketingdoeleinden. Zo kunnen we je aanbiedingen sturen die in het verlengde van je interesse liggen. Denk hierbij aan gepersonaliseerde nieuwsbrieven of interessante gepersonaliseerde aanbiedingen.