Chateau Amsterdam is een urban winery en een modern familie bedrijf. Gestart door vader en zoon, sedert 2017. Chateau produceert moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit heel Europa. Wijn gemaakt in de geest van de stad, voor de stad. Kom langs, neem plaats in ons proeflokaal, waar onze sommeliers je kennis laten maken met onze 20+ huisgemaakte wijnen – uit fles, vat of tank.

De berg naar Mozes halen
Op zijn vijftiende kwam Remy, onze oprichter, thuis van school, er stonden 3 geblindeerde flessen wijn op de eettafel met een proefnotitie-vel ernaast en zijn naam erop. Daar is het allemaal begonnen. Typisch gevalletje: ‘met de paplepel’. Jaren verder toen Mozes maar niet bij de berg kwam is er besloten de berg naar Mozes te halen.
City Wineries is een ontwikkeling die met name in Amerika steeds populairder wordt. In Europa zijn er een paar en in Nederland zijn we de eerste. Zelf wijn maken is een droom van Remy, zeker als de wijnmaker je vader is. Van een afstand heeft wijn maken een diepere betekenis die te maken heeft met vriendschap, genieten en zorg voor onze Aarde. Wijn brengt mensen bij elkaar en wijn maakt mensen geduldig. Of zoals een van onze boeren graag zegt: “de grootste filosoof in dit gezelschap staat op tafel”.
Hoe maken wij wijn
In onze wijnen zijn we op zoek naar oorsprong, gelaagdheid, transparantie en crisp. We werken aan meerdere lijnen met ieder een eigen artistiek uitgangspunt. Onze moderne wijnen mogen verrassen en worden vaak met onconventionele technieken vervaardigt zoals het gebruik van spontane vergisting en amfora’s. Onze klassieke wijnen zijn veel meer terroir-gedreven, een applaus aan de boer en het specifieke stukje Aarde dat ons dit fruit gegund heeft.
Meer over onze Europese familie, de druiven en het maakproces in de stad, lees je hier:
Een groep pioniers, met de wortels in het zuiden des lands, hebben net als de druifjes de weg naar Amsterdam gevonden. Sommigen verbonden door bloed, anderen door wijn maar in ieder geval opererend als één familie en een bedrijfsfilosofie hanterend waarin vier waarden centraal staan:
- Haast je langzaam: ben aandachtig, durf keuzes te maken, ben geduldig
- Maak beslissingen met een open hart: ben eerlijk over je intenties naar jezelf en anderen
- Op Seaday kan het wel: pionieren is improviseren; laat je niet ontmoedigen, maar blijf spelen en vraag anderen mee te denken
- Samen zijn we een familie; voor iedereen is er plek, kwetsbaar zijn mag en we ontwerpen voor meer dan een generatie
Chateau is onder de indruk van nieuwe Netflix documentaire ‘Our Planet‘ en laat zich dankbaar inspireren door Sir David Attenborough voor een duurzamere wereld.

Marketing
Favoriete wijn: Moonlight monkey
De wijn heeft iets alternatiefs, groen en onstuimig. Hij is jeugdig door zijn frisse zuren en heeft iets stouts doordat het een blend is van twee verschillende landen.

Wijnmaker
Favoriete wijn: Lucky Lucy
Mooie volle wijn, met rijpe tonen van donker fruit, mooie kruiden, chocola en koffie.

Directeur en oprichter
Favoriete wijn: Red Stallion
Fijne wijn, licht gemaakt, niet meer dan een touch van hout; doet me denken aan Andalusië.


Assistent wijnmaker
Favoriete wijn: Lucky Lucy
Een volle rode wijn, mooi donker fruit, mooie afdronk, te lekker.


Website
Favoriete wijn: The fat lady sings
Heerlijk vettige chardonnay met eik en toch een frisse noot. Love it.

Locatie & productie
Favoriete wijn: Lucky Lucy
Prachtig wijntje van mooi fruit met een haast paarse kleur, stevig en lekker. Genieten tot je de fles hebt uitgewrongen.

Meeting & events
Favoriete wijn: The fat lady sings
Een heerlijke vette chardonnay met bijzondere smaken, geen standaard chardonnay, maar iets bijzonders, helemaal Chateau.

Sommelier
Favoriete wijn: Miss amanda moore
Veel frisheid en verrassend rijpe smaken, waardoor je elke slok weer iets blijft ontdekken

Community
Favoriete wijn: Twisting sisters
Werken bij Chateau?
Never a dull moment. We zijn een klein team, met wilde plannen. Er staan nu een aantal vacatures open, kijk snel en reageer!

Impact investor en commissaris bij Transavia en Bunq Bank

Eigenaar Delta Wines
Eigenaar van Halal Amsterdam en Berlijn

Co-founder NoCeiling | Uncovering Skills
Af en toe schrijft men een leuk stukje over Chateau in de pers. Deze artikelen of interviews proberen we zo goed mogelijk hieronder te verzamelen.
Magda van der Rijst bezocht de winery namens Perswijn en interviewde Tom tijdens haar bezoek. Lees hier wat ze er van vond.
Harold Hamersma schrijft, samen met mevrouw Hamersma, wekelijks een leuk stuk in het Parool over heerlijk eten en bijpassende wijnen (of andersom). Dit keer dronken ze onze ‘Lucky Lucy’.