Wijnmakerij? Workspace?

Chateau Amsterdam is de eerste city winery van Nederland. Druifjes uit Europa, wijn uit Amsterdam. Gemaakt door twee generaties, sedert 2017. Tevens Workspace voor creatieve bedrijven en werkplek voor 65 creative professionals. Vergader- en ontmoetingsplek voor externe partijen op zoek naar een moment van reflectie en inspiratie. Allemaal onder één dak in een oude fabriekshal in Amsterdam-Noord aan het IJ.

Waarom dit een goed idee is

Toen Remy op zijn vijftiende van school thuiskwam stonden er 3 geblindeerde flessen wijn op de eettafel met een proefnotitie-vel ernaast en zijn naam erop. Niet onder dwang hoor haha. Typisch gevalletje: ‘met de paplepel’. En toen Mozes maar niet bij de berg kwam is er besloten de berg naar Mozes te halen. City Wineries is een ontwikkeling die met name in Amerika steeds populairder wordt. In Europa zijn er een paar en in Nederland zijn we de eerste. Zelf wijn maken is een droom, zeker als de wijnmaker je vader is. Maar van een afstand heeft wijn een diepere betekenis die te maken heeft met vriendschap, genieten en zorg voor onze Aarde. Wijn brengt mensen bij elkaar, en wijn maakt mensen geduldig. Of zoals een van onze boeren graag zegt: “de grootste filosoof in dit gezelschap staat op tafel”.

Team chateau

Een groep pioniers, met de wortels in het zuiden des lands, hebben net als de druifjes de weg naar Amsterdam gevonden. Sommigen verbonden door bloed, anderen door wijn maar in ieder geval opererend als één familie en een bedrijfsfilosofie hanterend waarin vier waarden centraal staan:

  • Haast je langzaam: ben aandachtig, durf keuzes te maken, ben geduldig
  • Maak beslissingen met een open hart: ben eerlijk over je intenties naar jezelf en anderen
  • Op Seaday kan het wel: pionieren is improviseren; laat je niet ontmoedigen, maar blijf spelen en vraag anderen mee te denken
  • Samen zijn we een familie; voor iedereen is er plek, kwetsbaar zijn mag en we ontwerpen voor meer dan een generatie

Chateau is onder de indruk van nieuwe Netflix documentaire ‘Our Planet‘ en laat zich dankbaar inspireren door de vier tips van Sir David Attenborough voor een duurzamere wereld.

Word jij lid van onze familie?

We zijn per direct op zoek naar een stagiaire marketing communicatie die per direct ons team komt versterken.

Taakomschrijving stagiair(e):

  • Opzetten en uitvoeren van het communicatieplan
  • Creëren van content
  • Dagelijkse communicatie via social media
  • Updaten en bijhouden van de website
  • Uitsturen van de maandelijkse nieuwsbrief
  • Assisteren bij de marketing van tours & tastings
  • Assisteren bij verhuur van de meetingruimtes aan externe bedrijven
  • Aangaan van externe samenwerkingen mbt events (bv. wijn- en food festivals)
  • Locatie: Inrichting, aankleding en routing
  • Hands-on werkzaamheden

Stagiaire profiel:

  • Opleiding HBO/ WO (Marketing, Communicatie, hotelschool of andere relevante opleiding)
  • Goede beheersing van van de Nederlandse en Engelse taal
  • Proactief, hands on mentaliteit, creatief en gestructureerd
  • Kan zowel zelfstandig als in teamverband werken
  • Bij voorkeur een passie voor wijn

Interesse?
Stuur even een email naar tom@chateau.amsterdam en kom eens op de koffie/wijn.

We kunnen overigens altijd wel handjes gebruiken. Dus ben je op zoek naar een ander soort stage of wil je ons een paar weken komen helpen met andere taken? Voel je dan vrij om ons te contacteren.

 - Chateau Amsterdam Tom Veugen
Tom Veugen

Commercieel directeur

 - Chateau Amsterdam Valeria Lanz
Valeria Lanz

Administratie /illustraties

 - Chateau Amsterdam Jos Harrewijn
Jos Harrewijn

Wijnmaker, vinoloog, imker en vader van Remy

 - Chateau Amsterdam Remy Harrewijn
Remy Harrewijn

Algemeen directeur en oprichter, zoon van Jos en Rita

 - Chateau Amsterdam Joni Sloesen
Joni Sloesen

Sommelier

 - Tom Walter
Tom Walter

Website

 - Deni Harrewijn
Deni Harrewijn

Logistics, zoon van Jos en Rita, broertje van Remy

 - Ewout Karel
Ewout Karel

Innovatie manager Workspace

 - Rita Harrewijn
Rita Harrewijn

Reisleidster voor de club-uitjes, vinologe en moeder van Remy

 - Cas Marien
Cas Marien

Operationeel directeur en service manager Workspace

 - Chateau Amsterdam Arno Janssen
Arno Janssen

Assistent wijnmaker en keldermeester

 - Chateau Amsterdam Esmee Langereis
Esmee Langereis

Assistent wijnmaker en wijnjournaliste

 - Frits Gielens
Frits Gielens

Financieel directeur ad interim

 - Krijn Versprille
Krijn Versprille

Accountant en boekhouding

Onze leermeesters
 - Jo Pfisterer - Alois Lageder - Chateau Amsterdam
Jo Pfisterer - IT

Oenoloog bij Alois Lageder uit Sud-Tirol en leermeester van Jos

 - Gerog Meissner - Chateau Amsterdam
Georg Meissner - IT

Creatief directeur bij Alois Lageder en professor biodynamica aan de Universiteit van Geisenheim, tevens leermeester van Jos