Waarom dit een goed idee is

Chateau Amsterdam is een urban winery en een modern familie bedrijf. Gestart door vader en zoon, sedert 2017. Chateau produceert moderne en conventionele wijnen in nauwe samenwerking met druivenboeren uit Europa. Wijn gemaakt in de geest van de stad, voor de stad. Kom langs en neem plaats in ons proeflokaal, waar onze sommeliers je laten kennis maken met onze 20+ huisgemaakte wijnen – uit fles, vat of tank.

 - Chateau Amsterdam Jos Harrewijn

De berg naar Mozes halen

Toen Remy op zijn vijftiende van school thuiskwam stonden er 3 geblindeerde flessen wijn op de eettafel met een proefnotitie-vel ernaast en zijn naam erop. Niet onder dwang hoor haha. Typisch gevalletje: ‘met de paplepel’. En toen Mozes maar niet bij de berg kwam is er besloten de berg naar Mozes te halen. City Wineries is een ontwikkeling die met name in Amerika steeds populairder wordt. In Europa zijn er een paar en in Nederland zijn we de eerste. Zelf wijn maken is een droom, zeker als de wijnmaker je vader is. Maar van een afstand heeft wijn een diepere betekenis die te maken heeft met vriendschap, genieten en zorg voor onze Aarde. Wijn brengt mensen bij elkaar, en wijn maakt mensen geduldig. Of zoals een van onze boeren graag zegt: “de grootste filosoof in dit gezelschap staat op tafel”.

Hoe maken wij wijn

In onze wijnen zijn we op zoek naar oorsprong en gelaagdheid, naar transparantie en crisp. We werken aan meerdere lijnen met ieder een eigen artistiek uitgangspunt. Onze moderne wijnen mogen verrassen en worden vaak met onconventionele technieken vervaardigt zoals het gebruik van spontane vergisting en amfora’s. Onze klassieke wijnen zijn veel meer terroir-gedreven en een applaus aan de boer en het specifieke stukje Aarde dat ons dit fruit gegund heeft.

Meer over onze Europese familie, de druifjes en het maakproces in de stad, lees je hier:

Team chateau

Een groep pioniers, met de wortels in het zuiden des lands, hebben net als de druifjes de weg naar Amsterdam gevonden. Sommigen verbonden door bloed, anderen door wijn maar in ieder geval opererend als één familie en een bedrijfsfilosofie hanterend waarin vier waarden centraal staan:

  • Haast je langzaam: ben aandachtig, durf keuzes te maken, ben geduldig
  • Maak beslissingen met een open hart: ben eerlijk over je intenties naar jezelf en anderen
  • Op Seaday kan het wel: pionieren is improviseren; laat je niet ontmoedigen, maar blijf spelen en vraag anderen mee te denken
  • Samen zijn we een familie; voor iedereen is er plek, kwetsbaar zijn mag en we ontwerpen voor meer dan een generatie

Chateau is onder de indruk van nieuwe Netflix documentaire ‘Our Planet‘ en laat zich dankbaar inspireren door de vier tips van Sir David Attenborough voor een duurzamere wereld.

 - Chateau Amsterdam Tom Veugen
Tom Veugen

Marketing

 - Chateau Amsterdam Jos Harrewijn
Jos Harrewijn

Wijnmaker

 - Chateau Amsterdam Remy Harrewijn
Remy Harrewijn

Algemeen directeur en oprichter

 - Leonard van Buitenen
Leonard van Buitenen

Sociaal programma

 - Adam Dijkstra
Adam Dijkstra

Oenoloog

 - Chateau Amsterdam Arno Janssen
Arno Janssen

Assistent wijnmaker

 - Karin van der Meijden
Karin van der Meijden

Communicatie

 - Michiel Rozema
Michiel Rozema

Communicatie

 - Ewout Karel
Ewout Karel

Community

 - Tom Walter
Tom Walter

Website

 - Emiel Steenhuizen
Emiel Steenhuizen

Illustraties

 - Maeve Stam
Maeve Stam

Fotografie

Werken bij Chateau?

Never a dull moment. We zijn een klein team, met wilde plannen. Er staan nu een aantal vacatures open, kijk snel en reageer! 

Raad van Advies
 - Jenny Elissen
Jenny Elissen

 Impact investor en commissaris bij Transavia en Bunq Bank

 - Joris Snelten
Joris Snelten

Eigenaar Delta Wines

 - Gijs Kerbosch
Gijs Kerbosch

Eigenaar van Halal Amsterdam en Berlijn

Chateau in de pers

Af en toe schrijft men een leuk stukje over Chateau in de pers. Deze artikels of interviews proberen we zo goed mogelijk hieronder te verzamelen.

19-10-2019 | Perswijn
Stadse wijn vol idealen

Magda van der Rijst bezocht de winery namens Perswijn en interviewde Tom tijdens haar bezoek. Lees hier wat ze er van vond.

Lees hier het volledige artikel
26-10-2019 | Het Parool
Meneer en mevrouw Hamersma dronken onze 'Lucky Lucy'

Harold Hamersma schrijft, samen met mevrouw Hamersma, wekelijks een leuk stuk in het Parool over heerlijk eten en bijpassende wijnen (of andersom). Dit keer dronken ze onze ‘Lucky Lucy’.

Lees hier het volledige stuk