Restaurant
Restaurant
Waarom dit een goed idee is?

Door de druiven te verplaatsen, in plaats van de wijn, brengen we het productieproces dichter bij de mensen en de mensen dichterbij elkaar. We willen ons enthousiasme voor wijn delen met vrije geesten uit Amsterdam en omstreken. Daarnaast geeft wijn maken op neutrale grond ons ook de unieke kans om alle druivenrassen, landen en stijlen samen te brengen onder één dak. Dit stelt ons in staat om te kunnen innoveren en experimenteren met nieuwe smaken en ervaringen.

 -

Druiven uit heel Europa

Wij werken alleen met fruit van zorgvuldig geselecteerde partners door heel Europa. Boeren, families en ondernemers die zorg dragen voor hun land, de planten, de oogst en hun mensen. Over de jaren zijn onze boeren deel geworden van de Chateau Amsterdam familie. Samen bepalen we een aantal zaken: hoe gaan we snoeien, hoe verzorgen we het land en wanneer gaan we oogsten. Met de timing van de pluk bepaal je namelijk de hoeveelheid suikers, zuren en smaken en aroma’s die de druif meegeeft aan de wijn.

Wij maken drie soorten wijn
 - Urban winery

Vaders: premium & klassiek

Deze wijnen worden gemaakt van het mooiste fruit uit heel Europa. Het zijn ode’s aan het terroir, eeuwenoude methodes en de klassiekers van de wijnwereld.

 - Urban winery

Zonen: funky & modern

Deze wijnen worden gemaakt van door middel van onconventionele technieken, met behulp van spontane fermentatie en met het gebruik van amforen.

 - Urban winery

Kleinzonen: easy-going & toegangkelijk

Gemakkelijke Europese blends die ze zijn tot stand gekomen in samenwerking met wijnliefhebbers en bepalen de smaak van Amsterdam.

De keuze voor duurzaamheid

Als een modern bedrijf, met een hart voor onze planeet, worden al onze keuzes afgewogen op de weegschaal der duurzaamheid. Hierin staat transparantie centraal. We zijn wat we doen, de uitkomsten kunnen altijd beter, maar bij ons ligt de lat hoog. Wij blijven alles bevragen, en kiezen voor verbetering waar mogelijk – maar bij dezen ook een uitnodiging voor jou: houdt ons scherp en voel je vrij om ons te wijzen vooruitgang.

Vanuit milieu en duurzaamheid perspectief valt de grootste winst tijdens het wijn maken te halen bij het gewicht van de fles. Hoe zwaarder de fles, hoe groter de carbon footprint. Daarnaast kun je verbeteren op de materialen die je gebruikt. We gaan bewust om met onze keuzes in materiaal en hoe we produceren. We proberen onze ecologische voetafdruk in het hele proces waar mogelijk te verminderen.

Uiterlijk in 2025 willen we ons gehele assortiment skal-gecertificeerd hebben; eigenlijk denken we dat we al in 2023 een heel eind komen, maar niet al onze boeren zullen deze reis met ons mee kunnen maken en ook zij verdienen een jaar om zich te kunnen oriënteren op nieuwe kansen. Volgend jaar introduceren we een nieuwe verpakking voor alle lijnen: eco-glas, gerecycled papier, natuurkurk en het lichtste materiaal aan schroefdoppen. En vanaf de lente gaan we over op 100% zonnestroom in Amsterdam door ons dak in zijn geheel vol te leggen met zonnepanelen. Fietsen naar onze klanten in Amsterdam deden we al; de laatste uitdaging is dan nog het truckvervoer van de druiven naar Nederland.

Afval bestaat niet

We sluiten onze productie af volgens het zero-waste principe. Van restanten, zoals de schillen en pitjes, wordt in samenwerking met Oedipus een bier gebrouwen en met The Stillery een grappa gemaakt. En natuurlijk maken we ook onze eigen Piquette. En wat er dan nog overblijft, gaat het naar de lokale varkensboer van Buitengewone Varkens in Amsterdam-Noord.

 -
 -

Hoe werkt dat nou, een urban winery?

Wijn maken in de stad. Hoe doen we dat precies en belangrijker nog: wie en wat komt daarbij kijken? Neem een kijkje achter de schermen.

 - <p>Onze druiven komen van boeren door heel Europa, ontmoet onze Europese familie.</p>

Ontmoet onze boeren

Onze druiven komen van boeren door heel Europa, ontmoet onze Europese familie.

DIT ZIJN ONZE PARTNERS
In de media
06-04-2022 | Marketing Tribune
"This urban winery wants to make wine accessible for everyone by eliminating traditional wine making dogmas"
Lees artikel
08-03-2022 | De Telegraaf
"German and Spanish grapes end up in the same bottle at this winery in Amsterdam"
Lees artikel
08-03-2022 | De ondernemer
"Chateau Amsterdam wants to make the world of wine more accessible"
Lees artikel
02-08-2022 | Volkskrant
"You don't need a Chateau surrounded by vines to start a winery"
Lees artikel
25-11-2021 | Creative Achievers Podcast
"Chateau is doing well. The amount of bottles produced each year doubles."
Luister podcast

ONZE WIJN EN COOKIE COMBINATIE

Om jou de best mogelijke ervaring te geven gebruiken we cookies. Deze helpen je om: te zorgen dat je niet steeds dezelfde informatie in hoeft te vullen, je een soepelere ervaring te geven, inhoud te personaliseren op basis van je interesses en je voorkeuren te beheren.

Functionele cookies:

Deze zijn nodig voor een werkende site. Denk hierbij aan het kijken van onze Youtube videos, of het boeken van een tafel in ons proeflokaal of restaurant. Ook onthouden we zo je cookie voorkeuren zodat je deze volgende keer niet weer hoeft in te vullen.

Aanvullende cookies

Deze gebruiken we om te leren, we doen kennis op om jouw ervaring iedere dag een beetje beter te maken. We analyseren onze site bijvoorbeeld door te kijken welke pagina’s beter bezocht worden dan anderen. Ook gebruiken we analytische cookies om je taalvoorkeur op de juiste manier op te slaan.

Deze laatste gebruiken we voor marketingdoeleinden. Zo kunnen we je aanbiedingen sturen die in het verlengde van je interesse liggen. Denk hierbij aan gepersonaliseerde nieuwsbrieven of interessante gepersonaliseerde aanbiedingen.

Chateau ook jouw kasteel?

Heb je je ooit afgevraagd hoe het voelt om eigenaar te zijn van een urban winery? Investeer nu in onze tweede ronde Sharefunding.